12 Mayıs 2012 Cumartesi

Muzlu Şekersiz Kurabiye



Muzlu Şekersiz Kurabiye Tarifi:

Gerekli malzemeler:

Bir fincan, bir çorba kaşığı, bir çay kaşığı, bir çatal, bir fırın, pişirme kağıdı.
500 gram çok olgun (kahverengileşmiş) muz (5 buyuk, kucuk veya 9)
2 yemek keten tohumu + 6  yemek kaşığı sıcak su
60 gram fındık ezmesi (şekersiz) Örneğin Calve marka
160 gram yulaf ezmesi (DİKKAT bazı ürünlerde kabuk vb. sert parçalar çıkabiliyor! (Bruggen marka yulaf ezmesini tercih ediyorum )
110 gram un (kepekli un tercih ediyorum)
2 çay kaşığı kabartma tozu
2 çay kaşığı tarçın
30 gram rendelenmiş hindistan cevizi
40 gram çekirdeksiz kuru üzüm



Yapılışı:

Bir fincana keten tohumu ve sıcak su koyup ve on dakika bekletin.

Fırını çalıştırın. Pişirme kağıdını fırın tepsisine yayın.

Kaseye muzları koyun  ve bir çatal yardımı ile iyice ezin. Sonra fıstık ezmesini ezilmiş muzların üstüne ilave edin ve karıştırın. Çekirdeksiz kuru üzüm hariç tüm malzemeleri bu karışımın üstüne ekleyin ve iyice karışmalarını sağlayın ve son olarak çekirdeksiz kuru üzümleri ilave edin.

Elinizle küçük kurabiyeler yapın 200 C ısıtılmış fırında,  15 dakika pişirin. Dikkat! Fırının markasına göre sıcaklık ve pişirme süresi farklılık gösterebilir.

Kurabiyeleri aynı gün tüketin yada buz dolabının buzluk kısmında saklayın. Buzluktan çıkarttıldıktan 2 saat sonra kurabiyelerin buzları tamamen çözülür.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder