9 Temmuz 2012 Pazartesi

Şekersiz dondurma tarifi















Süper hızlı ve kolay bir dondurma tarifi. Çok olgun bir muzu dilimler halinde kesin ve dondurucuya koyun. Dilimlerin birbirine yapışmadığından emin olun. Tamamen donduktan sonra buzluktan çıkartın ve donmuş muz dilimlerini bir parçalayıcı (blender) yardımı ile pürüzsüz olana kadar karıştırın. Daha sonra buzluğa tekrar koyun yaklaşık 15 dakika buzlukta bırakın. İşte dondurmanız hazır. Afiyet olsun!

Not: Dondurma çok hızlı erir, bu sorunun önüne geçmek için lütfen daha önceden soğutulmuş bir tabakta servis edin. Bu dondurma için lütfen dondurma tabağını buzdolabının buzluğunda 5 dakika bekletin. Şahsen biz fazla erime sorunu yaşamıyoruz. Oğlum ve ben erimeden dondurmayı bitiriyoruz. :)
Not: Parçalayıcınızın (blender) dondurmayı karıştırabilecek kadar güçlü olduğuna emin olun. Şayet parçalayıcınız (blender) buz kırabiliyorsa dondurmayı da karıştırabilir.

1 yorum:

  1. Hemen deniyeceğim bende çok güzel gözüküyor.

    YanıtlaSil