Şeker bayramı yetişkinler ve özellikle çocuklar için güzel bir
bayram, fakat kişisel olarak ben çocuğumun bayramda çok fazla şeker
yemesini istemiyorum. Şayet sizde benimle aynı fikirdeyseniz, işte size
bir tarif;
İçindekiler:
hurma - 26 adet orta boy
hindistancevizi - 2 su bardağı dolusu
susam - 2 küçük çay bardağı
kakao - 2 yemek kaşığı
Hurmaları yumuşaması için, sıcak suda 10 dk. bekletin. Fırını 175C
ayarlayın. Yumuşamış, çekirdekleri çıkarılmış hurmaları ve kakaoyu bir
parçalayıcıya koyun, hurmalar çok küçük parçalara ayrılana kadar iyice
karıştırın. Üzerine hindistancevizi ve susam ekleyip bir kaşık yardımı
ile karıştırın.
Hazırladığınız karışımı, içine yağlı fırın kağıdı serilmiş, bir fırın
tepsinin üzerine kalınlığı 3 mm olacak şekilde yaydıktan sonra, fırında
20-30 dk. arası pişirin. Pişirme zamanı kullanılan fırına göre farlılık
gösterebilir, bunun için fırını ara sıra kontrol edin, şayet üst kısmı
kurumuş gibi görünüyorsa kurabiyeniz pişmiştir. Pişmiş kurabiyeleri
soğumaya bırakıp, soğuduktan sonra küçük parçalara ayırarak servis
ediniz.
İyi bayramlar!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder