16 Ağustos 2012 Perşembe

Şekersiz ve glütensiz kurabiye

Şeker bayramı yetişkinler ve özellikle çocuklar için güzel bir bayram, fakat kişisel olarak ben çocuğumun bayramda çok fazla şeker yemesini istemiyorum. Şayet sizde benimle aynı fikirdeyseniz, işte size bir tarif;

Hurma ve Hindistan Cevizli Kurabiye


İçindekiler:

hurma - 26 adet orta boy
hindistancevizi - 2 su bardağı dolusu
susam - 2 küçük çay bardağı
kakao - 2 yemek kaşığı

Hurmaları yumuşaması için, sıcak suda 10 dk. bekletin. Fırını 175C ayarlayın. Yumuşamış, çekirdekleri çıkarılmış hurmaları ve kakaoyu bir parçalayıcıya koyun, hurmalar çok küçük parçalara ayrılana kadar iyice karıştırın. Üzerine hindistancevizi ve susam ekleyip bir kaşık yardımı ile karıştırın.
Hazırladığınız karışımı, içine yağlı fırın kağıdı serilmiş, bir fırın tepsinin üzerine kalınlığı 3 mm olacak şekilde yaydıktan sonra, fırında 20-30 dk. arası pişirin. Pişirme zamanı kullanılan fırına göre farlılık gösterebilir, bunun için fırını ara sıra kontrol edin, şayet üst kısmı kurumuş gibi görünüyorsa kurabiyeniz pişmiştir. Pişmiş kurabiyeleri soğumaya bırakıp, soğuduktan sonra küçük parçalara ayırarak servis ediniz.

İyi bayramlar!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder