3 Ağustos 2012 Cuma

Sütüm yeterli mi?

Sütüm yeterli mi? Bebeğim karnı aç olduğu için mi ağlıyor? 

Yeni anneler, bu tür düşünce ve sorulardan dolayı, emzirme konusunda kendilerini gergin hissedebilirler. Bu durum kendinize olan güveninizi etkilerken aynı zamanda sizi beraber geçireceğiniz güzel dakikalardan alıkoyar. Bebeğinize verebileceğiniz bolca sütünüzün olmasının ilk koşulu, dinlenmek ve rahatlamaktır. Tüm bunları yaparken bebeğiniz hep yanınızda olsun, çünkü sizin kokunuzu alamaya ve sizi hissetmeye ihtiyacı vardır. 
Bebeğiniz ne kadar çok emerse, vücudunuzda bir o kadar çok süt üretecektir, bundan dolayı, her emmek istediğinde bebeğinizi emzirin!

Bebeğinizin emmek istediğini nasıl anlarsınız? Örneğin, dudaklarını şapırdatırlar, aranırlar bir şeyler bulmaya çalışırlar ve ağlarlar, genelde bu kesik kesik bir ağlama olur.

Sütünüzün artması için neler yapabilirsiniz? Hemen hemen bir çok annenin yeteri miktarda sütü vardır ve bundan dolayı fazladan bir şey yapmalarına gerek yoktur. Eğer daha fazla sütüm olsun diyorsanız, sizler için araştırıp bulduğum birkaç öneri.


İlk öneri sarımsak;  Yapılan araştırmalara göre sarımsak anne sütünün lezzetini artırıyor. Bu demek oluyor ki sütünüz daha lezzetliyse, bebeğiniz daha çok emmek isteyecek, neticede bebeğiniz ne kadar çok emerse vücudunuzda o kadar çok süt üretecek.


İkinci öneri çemen; Çemen yemek sütü artırır. Yeteri kadar çemen yerseniz sütünüz artar,  ama neticede çokta güzel kokacağınızı söyleyemem.


Üçüncü öneri malt; Anneler maltın sütü artırdığını buldular. Bunun için malt kahvesi içebilirsiniz, sütünüz artarken sizde rahatlamanın ve kahve içmenin tadını çıkartabilirsiniz. Malt kahvesi aynı zamanda emziren anneler için normal kahveye iyi bir alternatiftir.
 

Dördüncü öneri rezene ve anason; rezeneli ve anasonlu çay içebilirsiniz. Her ikisi de sütünüzün artmasına yardım eder.






Ama en önemlisi dinlenin ve mümkün olduğu kadar bebeğinizle birlikte zaman geçirin.


*sarimsak resim: freedigitalphotos.net

1 yorum:

  1. çemen çok baharatlı ama çocuga süt çokk olsun derken gereksiz gaz sancısına sebep olursun :)

    süt mısırı da güzel süt yapar:)

    YanıtlaSil