21 Kasım 2012 Çarşamba

Glütensiz, şekersiz ve yumurtasız muffin


Muffin yapmak isteğimde, evde hiç yumurta kalmadığını fark ettim.
Bende farklı birşeyler denedim ve işe yaradı. Eşim ve oğlum yemekten afiyetle yediler ve çok beğendiler. Yumurta ile yaptığımdan bile daha lezzetli oldular.
Bir daha ki sefere klasik un ile hazırlayıp, sizi sonuçları hakkında bilgilendireceğim.

















Gerekli malzemeler 10-12 adet muffin için:

yarım çay bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı keten tohumu (içinde taş olup olmadığını kontrol edin))
2 muz (200 gr)
1 çay bardağı yoğurt
yarım çay bardağı üzüm çekirdeği yağı (veya tereyağı)
1 çay bardağı pekmez
1 havuç (120 gr)
2 çay bardağı hindistan cevizi rendesi
2 çay bardağı toz badem
2 çay bardağı kara buğday unu
1 poşet karbonat (5 gr)
1 çay kaşığı zencefil
2 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı organik kuru üzüm
yarım çay bardağı susam


Yarım çay bardağı sıcak suyun içine, 3 yemek kaşığı keten tohumu koyun.
Fırını 170 C ayarlayın.

Muz, yoğurt, üzüm çekirdeği yağı, pekmez ve havucu blender yardımı ile havuç çok küçük parçalara ayrılan kadar karıştırın.

Sonra üzerine hindistan cevizi rendesi, toz badem, karabuğday unu, karbonat, zencefil ve tarçını ekleyip iyice karıştırın.

Üzerine keten tohumunu ekleyip, tekrar karıştırın.

Sonra bir kaşık yardımı ile kuru üzüm ekleyin.

Karışımı muffin kaplarına 3/4 dolacak şekilde koyun. Klasik muffin kadar kabarmayacaktır. Üzerine biraz susam serpip.

Fırında 35-45 dk. kadar pişirin.
Put in the oven 35-45 dakika.

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

Şayet aynı gün içinde yemeyecekseniz, buzlukta saklayınız.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder